Skip to content
speksteenkachel kopen

Speksteen is een steensoort die warmte langdurig vasthoudt. Een haard die is opgebouwd met speksteen kan daardoor de warmte van het vuur lang opslaan en blijven afgeven. Je hoeft maar kort te stoken om lange tijd de stralingswarmte van uw speksteenkachel te voelen.

Doordat een speksteenkachel de warmte lang na het stoken uit blijft stralen, is een speksteenkachel een zeer energiezuinige wijze om uw woonruimte te verwarmen. U behaalt met deze haarden een zeer hoog rendement. Om die redenen zijn speksteenhaarden zeer populair!

Wat is speksteen?

Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd. Die naam dankt het aan het feit dat het erg zacht aanvoelt, net als zeep. Deze vulkanische natuursteen kan meer hitte verdragen dan de meeste soorten metaal. Het is een stollingssteen die in de aardkorst is ontstaan. De officiƫle benaming is steatiet.

Speksteen heeft een natuurlijke uitstraling. Door de eerder genoemde warmte absorberende eigenschappen van deze steen, is hij uitermate geschikt voor het gebruik op kachels.

Speksteenkachel kopen

De Kachels en Haarden Hal heeft een ruim aanbod aan speksteenkachels in het assortiment. Er zijn kachels met speksteen van meerdere merken, zoals Reny, Fireplace en Varde Ovne. Bekijk hieronder enkele voorbeelden of klik door naar het volledige aanbod speksteenhaarden. Zoals u kunt zien hebben deze modellen met speksteen een natuurlijke uitstraling. Het natuursteen komt ook qua design erg goed tot zijn recht.

 • sale

  Fireplace Meltemi

  Oorspronkelijke prijs was: €3.595,00.Huidige prijs is: €3.295,00.
 • sale

  Reny Retro XL Speksteen

  Oorspronkelijke prijs was: €2.695,00.Huidige prijs is: €2.495,00.
 • sale

  Varde Ovne Shape 2 Speksteen

  Oorspronkelijke prijs was: €3.195,00.Huidige prijs is: €2.995,00.

Stralingswarmte

Naast het hoge rendement, wordt ook de stralingswarmte van een speksteen kachel door veel gebruikers als prettig ervaren. Een kachel die is bekleed met speksteen verwarmt uw woonruimte gelijkmatig. Dit in tegenstelling tot haarden met convectiewarmte waarbij er sprake is van warme en koude luchtstromen. Het speksteen zorgt ervoor dat de warmte naar alle kanten wordt uitgestraald.

Heeft u interesse in een speksteenkachel? Neem dat gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw (woon)situatie.

Back To Top