Skip to content
varde ovne houtkachels vloerplaat

Veel mensen kiezen ervoor om een vloerplaat onder hun houtkachel te plaatsen. Een vloerplaat kan uw vloer beschermen tegen vonken, asresten en brandende stukken hout die uit de kachel kunnen vallen. Vloerplaten voor houtkachels zijn er in verschillende vormen, maten en materialen.

Hoe groot moet de vloerplaat zijn?

De grootte van de vloerplaat is afhankelijk van de grootte van uw kachel en de afstand tot de muur. Wij adviseren om de vloerplaat ca. 25 tot 30 cm uit te laten steken aan de deurzijde van de houtkachel.

Materiaal vloerplaat houtkachel

Bij de Kachels en Haarden Hal hebben wij stalen vloerplaten en glazen vloerplaten in ons assortiment. Een stalen vloerplaat is gemaakt van 2 mm dik zwart of antraciet gepoedercoat staal. Glazen vloerplaten bestaan uit 6 mm dik hittebestendig glas. Het glas is hittebestendig tot 300°C en is maximaal belastbaar tot 700 kg.

Glazen vloerplaten hebben het voordeel dat de vloer zichtbaar blijft. De vloerplaat is dan minder opvallend aanwezig. Het nadeel van glazen vloerplaten is dat er stof onder de vloerplaat kan komen. Dat stof is erg lastig te verwijderen. Wij adviseren onze klanten daarom vaak om te kiezen voor een stalen vloerplaat voor hun kachel.

Vloerplaat voor houtkachel kopen

Wilt u een vloerplaat voor uw houtkachel aanschaffen? Neem vrijblijvend contact op of kom langs in onze showroom voor een prijsaanvraag en meer informatie! Onze medewerkers kunnen u adviseren over de juiste afmetingen van de vloerplaat voor uw houtkachel. Naast vloerplaten kunt u bij de Kachels en Haarden Hal ook terecht voor andere accessoires en materiaal voor houtkachels.

Back To Top