Skip to content

Varde Ovne houtkachels hebben een geweldige prijs- kwaliteit verhouding! Doordat de Kachels en Haarden Hal groten aantallen kan inkopen en de Varde Ovne houtkachels rechtstreeks importeert ben u gegarandeerd van een Deense kwaliteit houtkachel voor een bijna Chinese prijs. De Kachels en Haarden Hal heeft het grootste assortiment Varde Ovne houtkachels van de Randstad maar ook van Nederland en we kunnen de meesten modellen zelfs uit voorraad leveren.

Varde Ovne kachel kopen? Bezoek onze showroom!

Modellen

De houtkachels van Varde zijn er in vele soorten maten. Zo staat de Aura 11 bijvoorbeeld op een voet, heeft de Thuro 13 unieke vormen en zijn er meerdere driezijdige modellen. De Aura 3 en de Shape 2 zijn er ook in een uitvoering met speksteen.

Ontdek alle modellen op onze website en kom eens langs in de showroom om de kachels in het echt te bekijken!

Convectiekachel

Met een kachel van Varde Ovne kiest u voor een convectiekachel. Het convectiesysteem zorgt ervoor dat er onderin de kachel koele lucht wordt binnengeleid. Die lucht verlaat de kachel vervolgens opgewarmd aan de bovenzijde van de haard. Ook hebben een aantal modellen van dit houtkachelmerk een aansluiting voor externe luchttoevoer.

Garantie

Varde houtkachels zijn al vele jaren een belangrijke fabrikant op de kachelmarkt. Het begon met een klein ambachtelijk bedrijf dat zich ontwikkelde tot het huidige, moderne productiebedrijf. Functionaliteit, duurzaamheid en design zijn met het merk Varde verbonden. Op alle Varde houtkachels krijgt u 5 jaar garantie op fabrieksfouten.

Gietijzer

Al de Varde houtkachels beschikken over een bodem, schudrooster, rookafvoer en een deur van gietijzer. Dit garandeert een lange levensduur zonder valse trek. Bovendien kunt u gedurende de volledige levensduur van de kachel een milieuvriendelijke verbranding met een hoog rendement in stand houden.

CO2 – neutraal

Varde Ovne houtkachels zijn CO2 neutraal. Dat betekent dat het brandhout tijdens de groei in de natuur net zoveel CO2 opgenomen heeft als het bij een juiste verbranding in uw houtkachel afgeeft. U draagt dus niet bij aan de opwarming van de aarde.

Techniek

Alle Varde houtkachels hebben een drievoudige verbranding. Naast de primaire- en secondaire verbranding hebben de kachels ook de naverbranding van de rookgassen via de tertiaire verbranding. De nog brandbare delen van de rookgassen worden voor het verlaten van de kachel verbrand. Goed voor het milieu en het rendement van uw kachel. Zelf reinigend glas, een zeer nauwkeurige regeling van het vuur en de koude handgreep dragen bij tot het gebruiksplezier van een Varde Ovne houtkachel.

Bezoekt u ook eens de website van Varde Ovne (Engels)!

Back To Top