Skip to content

Heerlijk tot in de late uurtjes rondom een houtkachel in uw tuin. De Kachels en Haarden Hal heeft meerdere tuinkachels die een prachtige toevoeging zijn voor uw buitenruimte. De tuinkachels van de Nederlandse fabrikant Reny zijn een lust voor het oog. Ook wanneer u niet aan het stoken bent. Hieronder ziet u enkele modellen tuinhaarden uit ons assortiment. Kom ze ook zeker even bekijken in onze showroom.

Tuinkachel kopen? Bezoek onze showroom!

Buitenkachel kopen met lange levensduur

Eén van de belangrijkste eigenschappen van deze industriële buitenkachels van Reny, is het Cor-Ten staal. Deze staalsoort reageert op blootstelling aan de buitenlucht. Daardoor ontstaat er na verloop van tijd een edelroest laag op de kachel (zie foto), met een mooie roestbruine kleur. Bij aankoop van deze kachel is het staal nog donkergrijs. De edelroest laag ontstaat na verloop van tijd. Ondanks de roestige uitstraling, roesten deze buitenkachels niet door en hebben daardoor een lange levensduur.

Tuinkachel met gesloten verbranding

Reny heeft bij deze modellen buitenkachels gekozen voor een gesloten verbranding. In tegenstelling tot de meeste tuinhaarden, die een open verbranding hebben. Voordelen hiervan zijn dat de kachel veiliger is en u heeft bij het stoken minder last van rondvliegende asresten. Een ander belangrijk aspect van een gesloten verbranding, is dat de kachel een hoger rendement heeft en minder uitstoot dan een buitenkachel met open vuur.

Stook met het juiste hout

Vooral bij buitenkachels kan het verleidelijk zijn om wat oud hout weg te stoken in de buitenkachel. Doe dit niet! Stook uitsluitend met schoon, droog en onbehandeld hout van de juist houtsoorten. U kunt daarbij het beste kiezen voor harde houtsoorten als de Beuk, de Es, de Haagbeuk of hout van fruitbomen. Meer weten over de beste keuze voor hout om mee te stoken? Lees dan “Welk hout moet ik gebruiken in mijn houtkachel?“.

Back To Top