Skip to content

Speksteen kachels houden warmte langdurig vast en blijven ook nog lang na het stoken warmte afgeven. Je hoeft maar kort te stoken om lange tijd de stralingswarmte van uw speksteenkachel te voelen.

Doordat een speksteenkachel de warmte lang na het stoken uit blijft stralen, is een speksteenkachel een zeer energiezuinige wijze om uw woonruimte te verwarmen. U behaalt met deze haarden een zeer hoog rendement. Om die redenen zijn speksteenhaarden zeer populair!

Speksteenkachel kopen? Bezoek onze showroom!

Goedkope speksteen kachels

Bij de Kachels en Haarden Hal zijn er veel speksteenkachels in prijs verlaagd. Er zijn kachels met speksteen van meerdere merken, zoals RenyFireplace en Varde Ovne. Bekijk hierboven enkele voorbeelden of klik door naar het volledige aanbod speksteenhaarden. Zoals u kunt zien hebben deze modellen een robuuste en natuurlijke uitstraling. Het natuursteen komt ook qua design erg goed tot zijn recht.

Wat is speksteen?

Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd. Die naam dankt het aan het feit dat het erg zacht aanvoelt, net als zeep. Deze vulkanische natuursteen kan meer hitte verdragen dan de meeste soorten metaal. Het is een stollingssteen die in de aardkorst is ontstaan. De officiële benaming is steatiet.

Speksteen heeft een natuurlijke uitstraling. Door de eerder genoemde warmte absorberende eigenschappen van deze steen, is hij uitermate geschikt voor het gebruik op kachels. De warmteopnamecapaciteit is ruim twee keer zo hoog als bij een normale vuurvaste steen.

Stralingswarmte

Naast het hoge rendement, wordt ook de stralingswarmte van een speksteen kachel door veel gebruikers als prettig ervaren. Een kachel die is bekleed met speksteen verwarmt uw woonruimte gelijkmatig. Dit in tegenstelling tot haarden met convectiewarmte waarbij er sprake is van warme en koude luchtstromen. Het speksteen zorgt ervoor dat de warmte naar alle kanten wordt uitgestraald.

Back To Top