Skip to content
rookkanaal houtkachel

Rookkanalen en installatiemateriaal voor uw houtkachel is ook verkrijgbaar bij de Kachels en Haarden Hal. We hebben een ruim assortiment met onder andere dubbelwandige en enkelwandige rookkanalen. Daarnaast hebben we ook regenkappen, geblauwd rookkanaal en 2mm kachelpijp. Weet u niet precies welk rookkanaal u nodig heeft voor uw (nieuwe) houtkachel? Onze verkoopspecialisten kunnen u hierover adviseren. Een goed geïnstalleerd rookkanaal is van groot belang voor een veilige en optimale werking van uw kachel.

Enkelwandig rookkanaal

Enkelwandige RVS rookkanalen zijn het voordeligst in de aanschafprijs. Deze kachelpijpen worden vaak gebruikt als afvoer van de kachel naar het afvoersysteem. Een enkelwandig rookkanaal is niet geïsoleerd, waardoor het rondom de pijp erg warm kan worden. Geblauwde rookkanalen en 2mm kachelpijp zijn beide ook enkelwandig.

Door de hoge temperatuur rondom de enkelwandige kachelpijp mag deze nooit dichtbij brandbare oppervlakten en materialen gemonteerd worden. In dat geval kiest u voor een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal.

Het RVS van de enkelwandige kachelpijpen is eenvoudig in uw gewenste kleur te spuiten. Bijvoorbeeld in de kleur van uw houtkachel.

Dubbelwandig rookkanaal

Dubbelwandige rookkanalen zijn duurder dan enkelwandige kachelpijpen. Door de dubbele wand blijft de buitenzijde van de pijp redelijk koud tijdens het stoken.

Eisen en normen

Het plaatsen en gebruiken van een rookkanaal is aan een aantal eisen en normen gebonden. Het is uiteraard van groot belang dat het kanaal op een veilige manier is geïnstalleerd. Bovendien moeten alle producten voorzien zijn van het Europese CE-keurmerk.

Installatie rookkanalen

De experts van de Kachels en Haarden Hal kunnen u helpen bij de installatie en montage van uw rookkanaal. We hebben alle rookkanalen in verschillende maten op voorraad om het passend te maken voor uw situatie.

Back To Top