Skip to content
reny retro kachels

Reny Retro serie bestaat uit een zestal houtkachels van hoge kwaliteit. Reny staat garant voor de kwaliteit van de eigen producten. Daardoor hebben alle Reny haarden (dus ook de Retro Serie) maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie.

Ketelstaal

Voor optimale en duurzame verbranding dient er een hoge verbrandingstemperatuur te zijn. Hoge temperaturen zorgen voor een hoge belasting van de brandkamer. Reny heeft daarom gekozen voor het gebruik van ketelstaal in de constructie van deze haarden. Ketelstaal is een staalsoort van hoge kwaliteit, die de levensduur van de kachel aanzienlijk bevorderd.

De L, de XL en de XXL

De Reny Retro Serie betreft 6 modellen. Drie mét en drie zonder speksteen. De drie haarden zijn vervolgens weer verdeeld over verschillende groottes met elk een ander verwarmend vermogen. Zo heeft de Reny Retro L een nominaal vermogen van 7 kW. De Reny Retro XL heeft een nominaal vermogen van 8 kW en de Reny Retro XXL maar liefst 9 kW. Bij de modellen met speksteen is de verdeling van het vermogen hetzelfde als bij de modellen zonder speksteen.

Naast een ander vermogen, verschillen de modellen ook qua breedte. De Reny Retro L Speksteen is 544 mm breed, de Reny Retro XL Speksteen 644 mm en de Reny Retro XXL Speksteen heeft een breedte van 744 mm.

 • sale

  Reny Retro L

  Oorspronkelijke prijs was: €1.850,00.Huidige prijs is: €1.650,00.
 • sale

  Reny Retro XL

  Oorspronkelijke prijs was: €2.050,00.Huidige prijs is: €1.850,00.
 • sale

  Reny Retro XXL Brand in showroom

  Oorspronkelijke prijs was: €2.250,00.Huidige prijs is: €2.050,00.

Efficiënte verbranding

De Reny Retro Serie kachels hebben een zeer efficiënte verbranding. Het resultaat daarvan is dat de kachels de Rendementsklasse A en CO-emissie klasse 1 hebben!

Daarnaast hebben alle modellen ook het SGI (Schoon Glas Injectie) systeem waardoor de ruit netjes schoon blijft tijdens en na het stoken.

Speksteenkachels

Deze serie kachels van de Nederlandse fabrikant Reny heeft ook drie modellen met speksteen. Deze steensoort slaat warmte op en blijft daardoor ook lang ná het stoken nog warmte afgeven!

 • sale

  Reny Retro L Speksteen

  Oorspronkelijke prijs was: €2.495,00.Huidige prijs is: €2.295,00.
 • sale

  Reny Retro XL Speksteen

  Oorspronkelijke prijs was: €2.695,00.Huidige prijs is: €2.495,00.
 • sale

  Reny Retro XXL Speksteen

  Oorspronkelijke prijs was: €3.095,00.Huidige prijs is: €2.895,00.

De Kachels en Haarden Hal is al jaren de grootste Renydealer in de Randstad en waarschijnlijk ook in Nederland. Bij de Kachels en Haarden Hal vind u de grootste collectie Reny-modellen tegen de scherpste prijzen van Nederland. Wij hebben niet alleen de haarden op voorraad maar vaak ook de onderdelen voor uw houtkachel of inzethaard en het installatie materiaal. Denkt u bijvoorbeeld aan een enkelwandig of dubbelwandig rookkanaal. Voor een houtkachel of inzethaard komt u naar de Kachels en Haarden Hal.

Back To Top