Olymberyl

Olymberyl is een leverancier van gietijzeren houtgestookte CV-kachels. Een houtgestookte CV kachel is vergelijkbaar met een gewone houtkachel. Het verschil is dat een CV-kachel beschikt over extra kamers waar zich water bevindt. Deze kamers staan in contact met het CV systeem middels een aanvoer- en retourleiding. Uiteraard dient u rekening te houden met extra appendages om de kachel veilig te laten functioneren.

Olymberyl beschikt over houtgestookte CV-kachels die geplaatst kunnen worden in kleine ruimten tot grote woningen. Houtgestookte CV-kachels hebben een warmte afgifte naar de kamer en een afgifte naar het CV systeem / water.

Werking Olymberyl houtgestookte CV-kachels

De houtgestookte CV kachels beschikken over extra kamers waarin zich water bevindt. Zodra de kachel wordt opgestookt worden de – met water gevulde – kamers verwarmd. De temperatuurstijging is afhankelijk van het stookgedrag. Als het water een temperatuur van ongeveer 60 graden heeft bereikt word door middel van een pomp het water naar het CV systeem gepompt. Daardoor worden de andere vertrekken van de woning verwarmd.

Alle houtgestookte CV-kachels dienen veilig aangesloten te worden, u dient daarom rekening te houden met extra appendages. Onze specialisten kunnen u adviseren over de plaatsing van de CV houtkachel in uw (woon)situatie.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Olymberyl kachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen. Daardoor is er een vollediger verbranding en blijf er veel minder as over. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bijverwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

De Kachels en Haarden Hal is dé dealer voor Olymberyl kachels in de Randstad. Bovendien kunnen onze specialisten u ook van dienst zijn als het gaat om de installatie van de kachel. Heeft u interesse in een CV houtkachel? Kom eens langs bij onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op! We zijn ook in de avonduren en in het weekend geopend.