Modernline

Modernline Houtgestookte CV-kachels

Modernline is een leverancier van houtgestookte CV-kachels vervaardigd uit plaatstaal of gecombineerd met plaatstaal / speksteen of plaatstaal / keramiek. Een houtgestookte CV-kachel is vergelijkbaar met een gewone houtgestookte kachel met het verschil dat een CV-kachel beschikt over extra kamers waar zich water bevindt. Deze kamers staan in contact met het CV systeem middels een aanvoer- en retourleiding. Uiteraard dient u rekening te houden met extra appendages om de kachel veilig te laten functioneren.  Modernline beschikt over houtgestookte CV-kachels die geplaatst kunnen worden in kleine ruimten tot grote woningen. Houtgestookte CV-kachels hebben een warmte afgifte naar de kamer en een afgifte naar het CV systeem / water. Kachels en Haardenhal is de dealer en specialist in de randstad.

Werking Modernline houtgestookte CV-kachels

De Modernline houtgestookte CV-kachels beschikken over extra kamers waarin zich water bevindt. Zodra de kachel wordt opgestookt worden de watergevulde kamers verwarmd. De temperatuurstijging is afhankelijk van het stookgedrag. Als het water een temperatuur van ongeveer 60 graden heeft bereikt word door middel van een pomp het water naar het CV systeem gepompt waardoor andere vertrekken van de woning verwarmt kunnen worden.

Alle houtgestookte CV-kachels dienen veilig aangesloten te worden, u dient rekening te houden met extra appendages.

Modellen

De Modernline Mirella is een design cv-houtkachel welke vervaardigd is van plaatstaal en keramiek. De Mirella is voor kleinschalige toepassingen. Het lage vermogen is heel geschikt voor kleine leefomgevingen zoals huizen, woonarken, vakantiewoningen en chalets. De keramische zijpanelen kunt u kiezen in de kleur van uw voorkeur. De Modernline Citer cv-houtkachel is geheel vervaardigd uit plaatstaal. De Citer combineert een mooi vlammenspel met een stevige warmteafgifte naar het cv systeem en is geschikt als bijverwarming middelgrote woningen. De Modernline Maxima cv-houtkachel is vervaardigd van plaatstaal en speksteen. De Maxima is geschikt voor goed geïsoleerde woningen. De Modernline Motet cv-houtkachel is geheel vervaardigd uit plaatstaal. De Motet is vanwege het hoge vermogen geschikt voor middelgrote tot grote woningen. De Modernline Motet de luxe cv-houtkachel is geheel vervaardigd uit plaatstaal. De Motet de luxe heeft een moderne uitstraling, hoger rendement en lagere uitstoot dan de Modernline Motet. De Modernline Concordia is een cv-kachel vervaardigd uit plaatstaal en keramiek en is een van de grootste cv-kachels. De Concordia heeft een hoog vermogen welke geschikt is voor grote woningen, boerderijen, restaurants en pensions. De Modernline Solo is een cv-kachel is geheel vervaardigd uit plaatstaal en is een van de grootste cv-kachels. De Solo heeft een hoog vermogen welke geschikt is voor grote woningen, boerderijen, restaurants en pensions. De Modernline Solo+ heeft een iets lagere warmte afgifte naar de kamer en een hogere warmteafgifte naar het cv systeem dan de Modernline Solo.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Modernline kachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bijverwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

 

[show_products category=”267″]