Skip to content

Masterflamme houtkachels worden uit hoogwaardig staal vervaardigd vanuit eigen fabriek in Tsjechië. Ze voldoen aan de internationale normen en eisen, waaronder de (Duitse) DIN plus norm. Daarnaast staan ze bekend om kwaliteit en aantrekkelijk design, hoog rendement en een milieubewuste verbranding.

Kenmerkend voor de kachels van deze fabrikant, is de afwerking met buizen. Ook zijn ze uitgevoerd met een dubbele convectiewand en een aansluiting voor de buitenlucht. De haarden zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren namelijk zwart, bruin of creme. Hierdoor past een Masterflamme kachel in iedere woning.

Masterflamme kachel kopen? Bezoek onze showroom!

Werking Masterflamme houtkachels

Houtkachels van Master flamme zijn uitgevoerd met een Eko-Air-In systeem. Dit systeem zorgt voor een centrale aanvoer van buitenlucht aan de achterzijde van de kachel. Tevens biedt het Eko-Air-In systeem bescherming tegen gasvormige deeltjes door het continue aanvoeren van verse lucht. Hierdoor hebben de kachels een hoog rendement, lagere hout consumptie (verminderd tot 40%) dus hoeveelheid as is minimaal en is milieu vriendelijk. De bediening van de luchttoevoer regelt men met een schuif.

De buizen dienen niet alleen voor afwerking, maar zorgen ook voor een snelle circulatie van warme lucht in de kamer. Aan de onderzijde van de buizen wordt koude lucht aangezogen en snel verwarmd. Vervolgens wordt het aan de bovenzijde de brandkamer in geblazen.

Modellen

Kachels van deze fabrikant zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, bruin of crème. De stijlvolle Masterflamme Piccolo 2 heeft een nominaal verwarmend vermogen van 7 kW. De Masterflamme Medie 1 van 12 kW en de Masterflamme Grande 1 van maar liefst 17 kW.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Masterflamme houtkachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bij-verwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

Back To Top