Masterflamme

Masterflamme kachels worden met de modernste productiemethoden uit hoogwaardig staal vervaardigd vanuit eigen fabriek in Tsjechië. De Masterflamme kachels voldoen aan de internationale normen en eisen, met name de (duitse) DIN plus norm. De kachels van Masterflamme staan bekend om kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Masterflamme kachels zijn kenmerkend door de afwerking met buizen. Alle modellen zijn uitgevoerd met een dubbele convectiewand en een aansluiting voor de buitenlucht. Masterflamme kachels zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren namelijk zwart, bruin of creme. Hierdoor past een Masterflamme kachel in iedere woning. Kachels en Haardenhal importeert de Masterflamme rechtstreeks van de fabrikant.

Werking Masterflamme

Alle modellen kachels van Masterflamme zijn uitgevoerd met een Eko-Air-In systeem. Dit systeem zorgt voor een centrale aanvoer van buitenlucht aan de achterzijde van de kachel. Tevens biedt het Eko-Air-In systeem bescherming tegen gasvormige deeltjes door het continue aanvoeren van verse lucht. Hierdoor hebben de kachels een hoog rendement, lagere hout consumptie (verminderd tot 40%) dus hoeveelheid as is minimaal en is milieu vriendelijk. De bediening van de luchttoevoer regelt men met een schuif. De buizen dienen niet alleen voor de afwerking van de Masterflamme kachels maar zorgen ook voor een snelle circulatie van warme lucht in de kamer. Aan de ondezijde van de buizen word koude lucht aangezogen, snel verwarmd, en aan de bovenzijde de kamer in geblazen.

Modellen

Alle Masterflamme kachels zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, bruin of crème. De Masterflamme Piccolo I heeft een capaciteit van 3 – 11 kW en kan volumes verwarmen van 60 -220 m³. De Masterflamme Piccolo II heeft dezelfde specificaties maar is uitgevoerd met een voet. De Masterflamme Medie I heeft een capaciteit van 8 – 16 kW en kan volumes verwarmen van 160 – 320 m³. De Masterflamme Medie II heeft dezelfde specificaties maar is uitgevoerd met een voet. De Masterflamme Grande I heeft een capaciteit van 13 – 21 kW en kan volumes verwarmen van 260 – 420 m³. De Masterflamme Grande II heeft dezelfde specificaties maar is uitgevoerd met een voet.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Masterflamme houtkachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bij-verwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

 

[show_products category=”266″]