Horseflame

Horseflame Houtgestookte CV-kachels

Horseflame is een leverancier van gietijzeren houtgestookte CV-kachels. Een houtgestookte CV-kachel is vergelijkbaar met een gewone houtgestookte kachel met het verschil dat een CV-kachel beschikt over extra kamers waar zich water bevindt. Deze kamers staan in contact met het CV systeem middels een aanvoer- en retourleiding. Uiteraard dient u rekening te houden met extra appendages om de kachel veilig te laten functioneren.  Horseflame beschikt over houtgestookte CV-kachels die geplaatst kunnen worden in kleine ruimten tot grote woningen. Houtgestookte CV-kachels hebben een warmte afgifte naar de kamer en een afgifte naar het CV systeem / water. Kachels en Haardenhal is de dealer en specialist in de randstad.

Werking Horseflame houtgestookte CV-kachels

De Horseflame houtgestookte CV-kachels beschikken over extra kamers waarin zich water bevindt. Zodra de kachel wordt opgestookt worden de watergevulde kamers verwarmd. De temperatuurstijging is afhankelijk van het stookgedrag. Als het water een temperatuur van ongeveer 60 graden heeft bereikt word door middel van een pomp het water naar het CV systeem gepompt waardoor andere vertrekken van de woning verwarmt kunnen worden.

Alle houtgestookte CV-kachels dienen veilig aangesloten te worden, u dient rekening te houden met extra appendages.

Modellen

De Horseflame HFB 517i Regis cv-houtkachel. De HFB 517i is een cv-houtkachel voor middelgrote woningen. Het gemiddelde vermogen is heel geschikt als hoofdverwarming voor kleine leefomgevingen zoals huizen, woonarken, vakantiewoningen en chalets of als bijverwarming van middelgrote woningen. De “i” betekent een betere warmteoverdracht naar het water en vooral de omgeving. De Horseflame HFB 717i Yarrman cv-houtkachel. De HFB 717i is een cv-houtkachel met een gemiddelde vermogen welke geschikt is voor bijna alle woningen. De “i” betekent een betere warmteoverdracht naar het water en vooral de omgeving. De Horseflame HFB 557D Grizzly cv-houtkachel. De HFB 557D is een cv-houtkachel met een hoog vermogen welke geschikt is voor grote woningen, boerderijen, restaurants en pensions. De Horseflame HFB 777D Morston cv-kachel. De HFB 777D is een cv-kachel is een van de grootste cv-kachels en heeft een expliciete link naar het nostalgische verleden. De HFB 777D heeft een hoog vermogen welke geschikt is voor grote woningen, boerderijen, restaurants en pensions.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Horseflame cv-kachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bijverwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

 

[show_products category=”263″]