Skip to content

Holetherm roestvrijstalen rookkanalen (rookgasafvoeren) is een Nederlands product en word vervaardigd uit hoogwaardig RVS met de modernste productietechnieken. Roestvrijstalen rookkanalen zijn te verdelen in drie hoofdgroepen. Er zijn dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen, enkelwandige en ten slotte concentrisch. De rookkanalen zijn TNO gekeurd en voldoen aan de CE markering. Het rookkanaal kan eenvoudig opgebouwd worden en is eventueel herbruikbaar. Toepassing is voor kachels en haarden met vaste brandstoffen of gas. De Kachels en Haarden Hal is de dealer en specialist in de Randstad.

Rookkanaal kopen? Bezoek onze showroom!

Enkelwandig rookkanaal

Enkelwandig rookkanaal is vervaardigd van RVS 316L (werkstofnr. 1.4404) en is TNO gekeurd volgens keuringsnummer B-90-243. Het enkelwandig rookkanaal heeft een materiaaldikte van 0,5 mm. Het systeem kan modulair opgebouwd worden en is geschikt voor kachels en haarden. Een enkelwandig rookkanaal wordt toegepast als aansluiting tussen kachel of haard en de bestaande schoorsteen of dubbelwandig rookkanaal. Bovendien is het geschikt voor het renoveren van een bestaand opgemetseld rookkanaal. Holetherm vervaardigd het enkelwandig in de volgende (binnen) diameters: Ø125; Ø150; Ø175; Ø200; Ø250; Ø300; Ø350; Ø400; Ø450.

Concentrisch rookkanaal

Concentrisch rookkanaal wordt gemaakt van RVS 316L (werkstofnr. 1.4404) en is Gastec gekeurd volgens keuringsnummer 176124. Het rookkanaal heeft een materiaaldikte van 0,4 mm. Het systeem kan modulair opgebouwd worden. Bovendien is het geschikt voor gasgestookte kachels én haarden met een gesloten verbranding. Concentrische rookkanalen worden toegepast als afvoer van rookgassen en voor de toevoer van verbrandingslucht. Holetherm produceert het concentrisch rookkanaal in de volgende diameters: Ø100- Ø150 en Ø130- Ø200.

Service en advies

Laat u voor uw aankoop goed adviseren over de beste oplossing voor uw rookgasafvoer! Iedere kachel en woonsituatie is anders. Schakel daarom ook altijd een erkend installateur in om uw rookkanaal te laten installeren. De experts van de Kachels en Haarden Hal helpen u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Of kom eens langs in onze showroom in Amstelhoek.

Naast rookkanalen levert de Kachels en Haarden Hal nog veel meer materialen en accessoires. Denkt u bijvoorbeeld aan vloerplaten, onderhoudsmateriaal of installatiemateriaal.

Back To Top