Skip to content

Fireplace kachels worden in Duitsland ontwikkeld met de modernste productiemethoden. De houtkachels worden uit hoogwaardig staal vervaardigd vanuit eigen fabriek in Hongarije. Fireplace kachels worden gecombineerd met staal en speksteen. Andere combinaties van de kachels zijn staal en zandsteen of staal en keramische stenen. Het hoogwaardig staal is een goede warmtegeleider waardoor de warmteafgifte naar het speksteen, zandsteen of keramische steen hoog is.  Alle modellen van deze fabrikant voldoen aan de internationale normen en eisen, zo ook de (Duitse) DIN plus norm. De kachels van Fireplace staan daarnaast bekend om kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Hierdoor past een Fireplace kachel in iedere woning.

Fireplace kachel kopen? Bekijk alle modellen!

Speksteen kachel

Op internet vinden we veel informatie over speksteen houtkachels maar ook veel fabels. Speksteen kan geen warmte maken en heeft vaak een decoratieve functie. Speksteen is al eeuwen bekend om zijn warmte accumulerende eigenschap en kan een extreem hoge temperatuur verdragen. Vooral in Scandinavië worden veel speksteen kachels gebruikt en gebouwd. De originele speksteen kachel heeft een gewicht van minimaal 1.000 kg. Hij wordt in de ochtend opgestookt om in de loop van de dag de warmte aan het vertrek af te geven. In deze landen zijn er ’s winters vaak constante lage temperaturen. Speksteenkachels zijn daarom een aangename en ideale warmtebron.

Het speksteen zorgt ervoor dat de houtkachel ook lang na het stoken nog warmte blijft afgeven. Fireplace combineert de accumulerende eigenschappen van speksteen met convectiewarmte en de sfeer door een grote ruit die ook schoon blijft. Een goede kachel kan ook prima functioneren zonder speksteen. Naast speksteenkachels biedt deze fabrikant ook meerdere modellen zonder speksteen.

Fire plus-system

Een optimale schone en milieubewuste verbranding met een hoog rendement kan men alleen bereiken wanneer het hout in alle fasen van het verbrandingsproces een optimaal luchtmengsel toegevoegd krijgt. Met het Fire plus-systeem kan men dit hoge rendement en schone verbranding bereiken. De kachels zijn uitgerust met een primaire luchttoevoer en een secundaire luchttoevoer. Primaire lucht stroomt de verbrandingskamer binnen via het rooster terwijl het secundaire lucht via bovenzijde glas de verbrandingskamer binnen stroomt. De koude primaire- en secundaire lucht word gemengd en voorverwarmd met de aanwezige hete verbrandingslucht. Hierdoor worden ook de rookgassen optimaal verbrand met als resultaat een hoog rendement en schone milieubewuste verbranding.

Externe luchttoevoer

Moderne woningen worden steeds beter luchtdicht gebouwd, hierdoor biedt Fireplace modellen met een aansluiting voor directe buitenlucht. Daardoor word frisse buitenlucht direct aangevoerd in de kachel en haalt de lucht, die nodig is voor de verbranding, dus niet uit het vertrek waar de kachel geplaatst is. Indien u dit in uw houtkachel wilt, kies dan de optie “Externe luchttoevoer” in onze catalogus.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Fireplace kachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de externe luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Daardoor is er sprake van een hoger warmterendement en een schonere milieubewuste verbranding.

Kachels en Haarden Hal

De Kachels en Haarden Hal importeert rechtstreeks van de fabrikant grote aantallen houtkachels, waardoor we scherp kunnen inkopen. Daarom hebben wij het grootste assortiment van Fireplace kachels, uit voorraad en voor de scherpste prijs. Kom naar onze showroom in de Amstelhoek om de modellen van deze houtkachel fabrikant te bewonderen. De Amstelhoek is centraal gelegen in de driehoek van provincie Utrecht – Noord Holland – Zuid Holland en aan de N201.

Tot slot kunt u voor meer informatie de (Engelstalige) site van Fireplace bezoeken en het assortiment van deze fabrikant in onze houtkachel catalogus bekijken.

Back To Top