Fireplace

Fireplace-Meltemi-SPFireplace kachels worden in Duitsland ontwikkeld en met de modernste productiemethoden uit hoogwaardig staal vervaardigd vanuit eigen fabriek in Hongarije. De Fireplace kachels worden gecombineerd met hoogwaardig staal en speksteen. Andere combinaties van de kachels zijn staal en zandsteen of staal en keramische stenen. Het hoogwaardig staal is een goede warmtegeleider waardoor de warmteafgifte naar het speksteen, zandsteen of keramische steen hoog is.  De Fireplace kachels voldoen aan de internationale normen en eisen, met name de (duitse) DIN plus norm. De kachels van Fireplace staan bekend om kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Hierdoor past een Fireplace kachel in iedere woning.

Speksteen

Op internet vinden we veel informatie over speksteen houtkachels maar ook veel fabels. Speksteen kan geen warmte maken en heeft vaak een decoratieve functie. Speksteen is al eeuwen bekend om zijn warmte accumulerende eigenschap en kan een extreem hoge temperatuur verdragen. Vooral in Scandinavië worden veel speksteen kachels gebruikt en gebouwd. De originele speksteen kachel heeft een gewicht van minimaal 1.000 Kg en wordt in de ochtend opgestookt waarna in de loop van de dag de warmte aan het vertrek wordt afgegeven. Afhankelijk van de grootte van het vertrek wordt het gewicht van de kachel daarop aangepast. Hetzelfde geld voor de Duitse en Oostenrijkse tegelkachels. Aangezien er in deze landen in de winter een vrij constante lage temperatuur is en in de meeste woningen geen aardgas aanwezig is zijn deze speksteenkachels een aangename warmte bron. Dit is dan ook de reden dat de echte speksteen kachel minder geschikt is voor onze Nederlandse situatie. Fireplace heeft dat goed begrepen en combineert de accumulerende eigenschappen van speksteen met convectiewarmte en de sfeer door een grootte ruit die ook schoon blijft. Een goeie kachel kan ook prima functioneren zonder speksteen. Ook als u speksteen niet mooi vindt heeft Fireplace ook genoeg alternatieve.

Fireplace Fire plus-system 

Een optimale en schone milieubewuste verbranding met een hoog rendement kan men alleen bereiken wanneer het hout in alle fasen van het verbrandingsproces een optimaal luchtmengsel toegevoegd krijgt. Bij het Fire plus-systeem van Fireplace kan men deze hoge rendement en schone verbranding bereiken. De kachels zijn uitgerust met een primaire luchttoevoer en een secundaire luchttoevoer. Primaire lucht stroomt de verbrandingskamer binnen via het rooster terwijl het secundaire lucht via bovenzijde glas de verbrandingskamer binnen stroomt. De koude primaire- en secundaire lucht word gemengd en voorverwarmd met de aanwezige hete verbrandingslucht. Hierdoor worden ook de rookgassen optimaal verbrand met als resultaat een hoog rendement en schone milieubewuste verbranding.

Fireplace lange brandduur kachels

Deze Fireplace modellen hebben dezelfde techniek als de Fireplace Fire plus-system maar met een aantal verschillen. Deze kachels zijn uitgevoerd met een diepe rooster vervaardigd van gietijzer, automatische luchtregeling, weggewerkte stuurknoppen, aansluiting buitenlucht en groot raam waardoor beter zicht op het vlammenspel.

Dankzij het diepe gietijzeren rooster kan men in tegenstelling tot andere kachels beduidend meer brandstof toevoegen die heel rustig brand waardoor men niet elk uur hoeft bij te laden.  Wanneer men de linker bedieningsknop op de juiste brandstof (hout of kolen) heeft gezet hoeft men enkel met behulp van de rechter bedieningsknop de gewenste prestatie van de kachel uit te zoeken. De luchttoevoer word automatisch geregeld zodat men geen verdere instellingen hoeft in te stellen om de kachel optimaal te laten functioneren.

Directe buitenlucht

Moderne woningen worden steeds beter luchtdicht gebouwd, hierdoor bied Fireplace modellen met een aansluiting voor directe buitenlucht. Hierdoor word frisse buitenlucht direct aangevoerd in de kachel en haalt de lucht, die nodig is voor de verbranding, dus niet uit het vertrek  waar de kachel geplaatst is.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Fireplace kachels word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bijverwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

Fireplace en de Kachels en Haarden Hal

De Kachels en Haarden Hal importeert rechtstreeks van de fabrikant Fireplace grootte aantallen houtkachels waardoor we scherp kunnen inkopen. Wij hebben daarom het grootste assortiment van Fireplace kachels, uit voorraad en voor de scherpste prijs. Kom naar onze showroom in de Amstelhoek om de modellen van Fireplace te bewonderen. Voor demonstratie staat er altijd een Fireplace kachel te branden. De Amstelhoek is centraal gelegen in de driehoek van provincie Utrecht – Noord Holland – Zuid Holland en aan de N201.

Bezoek voor meer informatie de (Engelstalige) site van Fireplace en bekijk hieronder een greep uit het assortiment Fireplace kachels van de Kachels en Haarden Hal.

 

[show_products category=”260″]