Skip to content

Dovre kachels en haarden worden met de modernste productiemethoden uit hoogwaardig gietijzer ontwikkeld. Hoogwaardig gietijzer is de ideale warmtegeleider. Gietijzer heeft een hoge vormvastheid en hoge temperatuur-bestendigheid. Deze eigenschappen zijn de beste garanties voor de duurzaamheid van de kachels en haarden. De houtkachels voldoen bovendien aan de nodige internationale normen en eisen. Ook staan ze bekend om kwaliteit, aantrekkelijk design, hoog rendement en een milieubewuste verbranding.

Dovre kachel kopen? Bekijk alle modellen!

Modellen

De houtkachels van deze fabrikant zijn er in veel modellen van modern tot klassiek van vrijstaand tot inbouw of inzet. De Sense 103 heeft een unieke combinatie van fantastisch design met een heerlijke warmte. De Tai 35W is een kleine eenvoudige houtkachel die geschikt is voor het stoken van hout, kolen of briketten. De Vintage 50 heeft een retro design wat doet denken aan de jaren zestig met de modernste verbrandingstechniek.

De Astroline is er in verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld de Astro 4CB-WB met een houtvak en de Astro 4CB-P, staande op een voet. Astroline houtkachel staan fantastisch in uw moderne interieur. Bent u toch meer op zoek naar iets klassiekers? Dan zijn daar bijvoorbeeld de 250 CB of de 550 CB.

Ontdek alle modellen op onze website en kom eens langs in de showroom om de kachels in het echt te bekijken!

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Dovre-houtkachels en -haarden wordt het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire na-verbranding. Door de externe luchttoevoer verbranden ook de rookgassen, waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is daardoor een hoger warmte rendement en tot slot een schonere, milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bijverwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

Back To Top