Dovre

dovre-houtkachelDovre kachels en haarden; vuur met karakter

Dovre kachels en haarden worden met de modernste productiemethoden uit hoogwaardig gietijzer vervaardigd vanuit eigen fabriek in België. Hoogwaardig gietijzer is de ideale warmtegeleider. Gietijzer heeft een hoge vormvastheid en hoge temperatuurbestendigheid waardoor deze eigenschappen de beste garanties zijn voor de duurzaamheid van de kachels en haarden. De kachels en haarden voldoen aan de internationale normen en eisen. De Dovre producten staan bekend om kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Hierdoor past een Dovre haard of kachel in iedere huiskamer.

Kachel of haard

Een kachel plaatst men vrij in de woonkamer (meestal tegen een muur) en bevindt zich voor de schoorsteenopening. Bij een kachel geniet u meer van de stralingswarmte rondom het toestel.

Een haard wordt ingebouwd in een schoorsteenmantel. Een inbouwhaard is volledig ingebouwd in een schoorsteenmantel en is dus achteraf niet zonder breken te verwijderen. Een inzethaard heeft compacte afmetingen waardoor men deze gemakkelijk in een bestaande stookopening van een schoorsteenmantel schuift, achteraf is de inzethaard zonder breekwerk te verwijderen.

Modellen

De houtkachels zijn er in veel modellen van modern tot klassiek van vrijstaand tot inbouw of inzet. De Dovre Sense heeft een unieke combinatie van fantastisch design met een heerlijke warmte. De Dovre Sense is er in veel modellen zoals de 100, 103, 200, 303, 400, 403. Zoals ook in diverse geëmailleerde versies en kleuren met zowel boven als achter aansluiting en buitenlucht aansluiting. De Dovre Tai is een kleine eenvoudige houtkachel die zowel geschikt is voor hout, kolen en briketten.  De Dovre Tai heeft ook een zijdeur. De Dovre Vintage heeft een design wat doet denken aan de jaren zestig met de modernste verbrandings techniek. De Dovre Sense is er zowel als houtkachel als gaskachel en in de volgende modellen: 30, 35, 30, 50TB, 35TB, 30TB, 50WB, 35WB, 30WB, 35CT, 30CR, 50GA, 35GA. De Dovre Astro is een houtkachel met een modern design heeft ook zijruiten voor nog meer zicht op het vlammenspel. Dovre heeft in zijn Astro familie de volgende modellen de Astro 4,  Astro 3 en Astro 2. Bij deze modellen kan u kiezen uit een voet of poot maar ook met wood box. Als brandstof heeft u de keuze uit hout, gas of briketten en kolen gestookte uitvoering.  Tevens heeft de Astro met speksteen uitgevoerd. De Astro 2 heeft vele keuze uitvoeringen zoals met houtvak, sokkel, pootjes. De Dovre 360 en Dovre 350 past in elk interieur. Bij deze serie hebben we ook de mogelijkheid met zijruit zoasl het model 360CB3 of 350CB3. De Dovre 760 is een rustieke houtkachel met een volgglas deur, zijdeur en airwach glasbeluchting. De Dovre 640 is de kleineren uitvoering van de Dovre 750.  De Dovre 250 heeft keuze uit nostalgie deur of strak.

Rendement

Hoe hoger het rendement, hoe meer warmte men ontvangt en hoe minder brandstof men nodig heeft. Bij de Dovre houtkachels en -haarden word het rendement geoptimaliseerd door onder andere een secundaire naverbranding. Door de extra luchttoevoer verbranden ook de rookgassen waardoor men een vollediger verbranding verkrijgt en er veel minder as overblijft. Het resultaat is een hoger warmterendement en een schone milieubewuste verbranding.

Capaciteit

Elke kachel en haard heeft een capaciteit. De capaciteit van een kachel of haard bepaald de hoeveelheid lucht (m³) die het toestel kan verwarmen. Dient de kachel of haard als hoofdverwarming of als bij-verwarming? Men verkrijgt het beste resultaat als het toestel constant aan zijn nominaal vermogen brandt.

Overig nieuws

Meer nieuws over de Dovre houtkachel, inzethaarden en inbouwhaarden kunt u vinden op de website van Dovre. Bekijk hieronder een greep uit het assortiment Dovrekachels dat verkrijgbaar is bij de Kachels en Haarden Hal in de Amstelhoek.

[show_products category=”254″]